2014. március 10., hétfő

Tekerd fel!

Volt már veletek olyan, hogy megvettetek valamit a boltban, amire azt gondoltátok, hogy mennyi mindenre jó lesz, és utána kiderült róla, hogy semmit se tudtok kezdeni vele? Így történt az az eset is, hogy Kera megismerkedett a színes kenderzsinórral, 400 magyar pénzért megvett 15 métert belőle (színenként kb. 4 métert), majd berakta a dobozába és elfelejtette, hogy van neki olyanja. Néhanapján elővette, nézegette, forgatgatta, "nem jó ez semmire se!", s visszarakta. Szomorú história ez, barátaim! Karkötő csomózáshoz vastag, makramézáshoz rövid, uzsonnázáshoz emészthetetlen...

Mígnem aztán egy szép napon meggyütt az ihlet! S lett belőlük bevonat! Még annak idején Bogi osztálytársnőm kis fehér golyókból és színes csillagokból varázsolt az akkori osztályterem színeihez illő (tehát shrek-zöld és bugyi-rózsaszín, mint azt a mellékelt képen megtekinthetitek) téli dekorációt a neonlámpákra, s tél elmúltával megengedte, hogy leszedegessem és újrahasznosítsam ezeket. Többféle bevonást is kipróbáltam: 
Arany akril festék                 
Színes kenderzsinórral körbetekerve,
             ragasztóval rögzítve


 Saját készítésű papírpép                                                    bevonat rászárítva
És még mindig vannak fehér golyók, amelyeken kikísérletezhetem a bevonatokat.

Gondolkoztam már a dekopázson is, de eddig több ízben megbukott a dolog minden olyan tárgyon, ami gömbölyű. Gyöngybevonattal is próbálkoztam már, mint azt egy régebbi bejegyzésemben láthattátok. Viszont ez a zsinóros dolog valahogy megtetszett! Kipróbáltam melírozott hímzőfonalakkal is:

(Fotó: Dewsy)

Ez egy kis dobozka, amit teljes egészében körbetekertem fonallal, majd az egészet átfedtem dekorlakkal, hogy tartós maradjon, illetve hogy homogénebb hatást érjen el. Csak erős idegzetűeknek ajánlom ugyanezt végigcsinálni!!! (És azoknak, akik szeretik leszedegetni a rászáradt ragasztót az ujjuk hegyéről.) A levél saját mivoltában került dísznek a tetejére, de van ám még ott, ahonnan ez jött! Úgy gondoltam, próbára teszem a türelmemet és körbezsinórozok egyet belőlük.Tulajdonképpen fülbevalónak gondoltam, de ahhoz még egyet kéne csinálnom. Hm. 

Nos, ha valaki tudja, mi ennek a technikának a hivatalos neve, ne felejtse el megosztani velünk akár itt alatta kommentben. Biztos, hogy nem zsinórozás, mert az egy kicsit komolyabb hadművelet, tessék rákeresni az interneten!

Ezt a hétfőt is kibírtuk, innen már hamar megy a hét. Töltsétek hasznosan! 

Kera

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése