2013. június 1., szombat

Játék!

Most jól bedőltetek, mert azt hittétek, ez is egy nyereményjáték, amivel a blogomat szeretném reklámozni. Hát nem. Persze megtehetném. Lehetne nekem is egy facebook-oldalam egy frappáns álnévvel (ami egyébként is az lenne, hogy Keratív Hobbi), és felpakolhatnám a 10 perc alatt elkészíthető, futószalagszerűen legyártott bizsuimat horribilis összegért, majd mikor 5 lájknál megállna a közvetlen és közvetett ismerőseim oldaltetszikelése, készíthetnék hatalmas JÁTÉK! felirattal egy megosztáson alapuló kis önreklámot.

Hazudnék, ha azt mondanám, nem játszottam el a gondolattal. De miért is lennék éppen most egy a sok közül, ha eddig sem voltam az? Éget a vágy, hogy a gondosan elkészített, szebbnél szebb csomózott karkötőimet el tudjam adni, pénzért, mind egy szálig, helyet adva az új daraboknak, mert csak gyűlnek, gyűlnek és gyűlnek. Én nem kergetek hazug álmokat arról, hogy mind elkél és meggazdagszom belőle, de egy egészséges kis vevőköröm, milyen jó lenne, ha kialakulna!

Nem. Én nem gazdag akarok lenni, hanem elismert. Szeretem a dicséreteket, mindet becsben tartom. Szeretem az egyetlen vissza-visszatérő vevőmet, aki a barátait lepi meg az alkotásaimmal. Szeretem azokat is, akik hasonlóan sokat kézműveskednek, mint én, és el tudjuk cserélni egymás munkáját. Ami a legfontosabb: szeretem azt látni, hogy motiválni tudok embereket az alkotásra, és arra, hogy használják fel a hulladékot is hasznos vagy szép tárgyak készítésére!

Ezzel zárom is a cikkem kötekedő részét, inkább derüljön ki végre, miért ez a címe, mert én is már tűkön ülök, pedig pontosan tudom!!! :)

Nos, hivatalosan a Játssz jól! fordítás illik arra a bizonyos, manapság egyre silányabb, és egyre drágább játékra, aminek néhány alternatív felhasználását fogom bemutatni. Aki tud dánul, az még előbbre jár, aki viszont figyelt technika órán, vagy volt rendes gyerekkora, az már ennyi információból régen rájött....meg amikor nagyban keresek egy darabot, és kimászik a kupacból egy hatalmas fekete pók! 
Amikor még naivabb ember voltam, mint most, arra gondoltam, mekkora ötlet LEGO-ból ékszert készíteni, és hogy ez biztos csak nekem jutott eszembe az egész világon. Hát tévedtem, de azért igyekeztem egyedi darabokat alkotni:
Az első kísérletemhez egy fekete gumiszalagot vágtam, arra fűztem fel a képen látható elemeket szabályos sorrendben. Az én karomra túl nagy lett a szalagvégzáró és a csat néhány hozzáadott milliméterei miatt, úgyhogy nem hordom.
A fülbevalót már annál inkább! Ez az egyik kedvenc darabom! LEGO fejeket válogattam, gondosan, az akkor még LEGO-val játszó testvéremtől engedélyt kérve a felhasználásukra. Az évek során próbára tette az ismerőseimet, ugyanis mindenki megpróbálja szétszedni, hiába mondom, hogy damillal jól átfűztem az egész tornyot. A villamoson rólam sugdoznak a tizenévesek, hogy: "Nézd, LEGO fejek vannak a fülében!", végül is az egész busz hallja ilyenkor, de én úgy teszek, mintha saját egómba és egyediségembe lennék szerelmes, és pökhendi fa arccal kapaszkodom végig az utat. Furcsa, hogy még mindig vagány ez a kis fülbevaló, hiszen rengetegen mászkálnak LEGO-ból készült ékszerekben.
A kis tündérek szerintem jól sikerültek. Swarovski gyöngyöket ragasztottam a kezükbe és fűztem a kontyuk végére. Még be is áraztam őket a facebook albumomban, bár már akkor sem láttam értelmét ennek az egésznek. Egy próbát mindenesetre megért.
Jut eszembe, ahogy itt nézelődöm régi fényképeim között, készítettem egyszer két igen elegáns fülbevaló párt, még annak idején egy Meskabala versenyre. Ennek az volt a lényege, hogy olyasmit alkossunk, ami vagy színében vagy témájában hajazzon az oldal logójára. Ugyan nem madarakat szereltem rájuk, hanem szitakötőket, de színében mindkettő jó. A moderátorok külön be is jelentették, hogy aminek egyáltalán semmi köze a logóhoz, azt törlik. Erre fel a versenyt megnyerte egy szürke-barna, plüss sündisznó.

Szóval a fülbevalóim:


Sok egyéb darabot félretettem még az évek alatt. Rózsaszín fagylaltot, amiből gyűrűt lehetne készíteni, meg csillogó alkatrészeket, amik kifúrásra várnak. Vannak pókjaim, meg egy nagy rájám is, de nem tudom, mi legyen belőlük. Most egy ablakból készítettem medált, amibe bármilyen képet bele lehet ragasztani, de annyira nagyon alsó kategóriás megoldás lett a kép rögzítése, hogy nem merem megmutatni. Elölről viszont jópofa! Ezeket ti is meg tudjátok csinálni! Nagyon egyszerű elkészíteni mindet. Nem érdemes a vásárokon ezreseket költeni LEGO-ból készült ékszerekre. Biztos vagyok benne, hogy ha egy kicsit megmozgatjátok a fantáziátokat, az enyémekhez hasonló egyedi ékszereket tudtok majd készíteni. Minden hobbiboltban lehet fülbevaló alapokat, szerelő elemeket kapni, jó minőségű ragasztót pedig bármelyik áruházban. Ne essetek bele abba a hibába, hogy alábecsülitek magatokat és ehhez hasonló darabokért komoly összegeket kifizettek: 
http://www.flickr.com/photos/wegart/3210201961/in/faves-jennol/ (egyébként érdemes ezek között a képek között nézelődni, mert van egy-két szenzációs dolog!) 

További Jó Játékot, és természetesen Jó Alkotást kívánok nektek! (Hol lehet ilyet kapni?)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése