2013. február 24., vasárnap

Újrahasznosítás ismét

Úgy 2-3 évvel ez előtt, amikor is kedves kis szobámba (értsd: ajtó nélküli, félhomályos barlang) költöztem (egyébként nincs vele semmi bajom, félre értés ne essék!), készítettem egy fülbevalótartót magamnak, ami annyira gagyi volt, hogy egyrészt a lábán nem állt meg, másrészt nem tudta érdemlegesen sohasem betölteni általam adott funkcióját. Hát, ennyi év kellett hozzá, hogy ezt a szürreális tákolmányt (amiről nem találom a fényképet) lecseréljem egy JOBBRA!

Aki most jobbra nézett, az most pedig nézzen balra.

Egyszer régen kaptam ajándékba egy nagyon egyszerű kis csináld magad (erősebbek kedvéért: DIY) fenyőfát. Hát hogy fából van, azt nem kétlem, de hogy szépnek szép-e... kis rudakat kell betologatni a nagy rúdba, majd egy csillogós, zöld boát kell rátekerni, az egésznek tetejébe beilleszteni a festett csillagot, és kész a karácsonyfa, ami nem nagyobb 30 cm-nél.

Nem, ne haragudjatok, ez nem működött. Annyira borzalmasan ronda, hogy kedvem lett volna tűzbe vetni. De aztán jobb ötletem támadt!

Először arra gondoltam, lecsupaszítom, és vastag drótból S alakú kampókat hajlítgatok rá, amin majd az ékszereim lógnak. Találtam néhány küllőt a műhelyben:Gondoltam ezt feldarabolom, S-eket hajlítgatok belőlük, és kész is. 

Nem jött be. Inkább ne menjünk bele, miért! :D

Nézzük a B-tervet: 

Aha! A csodálatos zöld drótom, amit már mindenre használtam, csak arra nem, amire való. (Miért? Mire való?) Zseniális szimbolikája lett a B-tervnek, ugyanis egyik kedvenc jelemet hajlítottam meg belőlük. Na, ki tudja megszámolni, hány darab van a képen? Egyébként 16. Bocs. 

Aztán ezeket szépen felfűzögettem a fenyőfára. A végeredmény egész jó lett: Ezzel megint csak azt szeretném bebizonyítani, hogy nem kell mindent gondolkodás nélkül kivágni a szemétbe. Én elhiszem, hogy kevés a hely a lakásban, de néha érdemes félretenni dolgokat, főleg olyasmit, ami tartós és továbbfejleszthető. Mostanában sok régi tákolmányomat dobtam be a kandallóba, mert funkciójukat vesztették; mindemellett ugyanennyi új dolgot is készítettem. Minimális költségekből is elő lehet állítani a kényelmünknek és szépérzékünknek megfelelő környezetet.

Elég volt a téli álomból, nézzetek körül a házatok táján és alkossatok! :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése